torsdag

SØDE BRIOCHER

Små lækre, søde briocher til en kop julekaffe eller et glas te, er dejlige i december, hvor vi hygger os sammen, så meget vi kan.

Opskrift : Lone Kjær

SØDE BRIOCHER

dej

1 dl mælk
25 g gær
2 æg
ca. 550 g hvedemel
80 g sukker
1 tsk. salt
175 g smør

1 æg til pensling

12 små linseforme

Lun mælken, hæld den i en skål og opløs gæren heri. Pisk æggene sammen og kom dem i væsken. Bland mel med salt og sukker og ælt dejen til den er glat og sammenhængende.
Tilsæt det bløde smør, ælt det i dejen lidt ad gangen. Tilsæt evt. mere mel undervejs. Ælt til dejen er glat og smidig. Stil den til hævning et lunt sted et par timer.
Ælt dejen på et meldrysset bord, tag 1/4 af dejen fra og del resten i 12 lige store stykker. Form dem til boller og læg dem i små, smurte linseforme.
Rul resten af dejen til små boller, lav et hul i midten af de store boller og læg en lille bolle i hvert hul.

Lad briocherne efterhæve 1/2 time. Pensl dem med sammenpisket æg.

Bages i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad