mandag

LIMFJORDS-MUSLINGER Á LA MAUD TIL NYTÅR

Limfjords-muslinger á la Maud, består af kogte muslinger i sauce med champignons, charlotter og persille, kogt i smør, - fin forret og så skal den serveres med små ristede brødsnitter til.

Muslingerne renses godt med en børste og skylles i koldt vand flere gange. De kommes i en gryde med et par løg, salt, lidt eddike og så meget vand, at det dækker bunden af gryden.

LIMFJORDS-MUSLINGER Á LA MAUDE
5 dusin muslinger
et par løg
salt
lidt eddike
vand, der dækker bunden af gryden

sauce

hakkede champignons
chalotteløg
persille
smør
mel
suppe fra muslingerne
1 stort glas æblevin

Rens muslingerne godt og kog dem i en gryde med et par løg, salt, lidt eddike og vand så det dækker grydens bund. Læg tætsluttende låg på og kog muslingerne i ca. 5 minutter til skallerne åbner sig. Tag muslingerne ud af skallen og befri dem for skægget.

Hakkede champignons, chalotter og persille koges i smør, heri kommes mel og jævningen fortyndes med suppen fra de kogte muslinger, tilsat 1 stort glas æblevin. Saucen sies, muslingerne varmes i saucen og der rettes an på et rundt fad sammen med ristede snitter af brød.

VELBEKOMME

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS