lørdag

GRISETÆER

Kogte grisetæer er for nogen et must på et julegæstebord. Især den ældste generation vil være bekendt med at spise grisetæer overhovedet. Grisetæerne spises kolde, serveret med godt rugbrød og masser af citron.

Kilde : Ellis Tardini 1972

Sådan nogle grisetæer skal flækkes, før de er brugbare. Gå derfor til en slagter og få ham til at gøre det.

GRISETÆER

4 grisetæer
1 del eddike
3 dele vand
1 løg
3 laurbærblade
10-12 peberkorn
salt

Grisetæerne skal flækkes. Det gøres bedst hos en slagter. Derefter skal de skrubbes, skoldes og skrabes grundigt.
Læg grisetæerne i en gryde med eddike og vand, så det dækker. Tilsæt krydderierne og lad grisetæerne koge til de er meget møre. (Ca. 3 timer). Tn. Hæld den over ag dem op med en hulske og læg dem i en skål.

Kog suppen ind og si den. Hæld den over grisetæerne, så det lige akkurat dækker. Stil dem i køleskabet. De skal være helt kolde.

Servér grisetæer med godt rugbrød og masser af citron.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS