søndag

CHOKOLADETERRINE PÅ PRALINEBUND

Skøn chokoladedessert, bestående af en pralinebund af hasselnødder og farinsukker, fyldt med den dejligste chokolademousse.

Terrinen serveres med blåbær eller kirsebær til.

Af portionen bliver der 12 stykker

Opskrift : kulør

CHOKOLADETERRINE PÅ PRALINEBUND

bund

2 dl hasselnødder
2 spsk. sukker
1 spsk. farinsukker
2 æg
2 spsk. hvedemel

fyld

350 g god mørk chokolade
1 spsk. sirup
2 æg
3/4 dl mælk
2 spsk. stærk kaffe af ekspressotypen
2 spsk. piskefløde

Sæt ovnen på 175 grader. Rist nødderne på en tør pande, strø sukker og farinsukker over og lad det karamellisere. Hæld karamellen ud på på et stykke bagepapir, køl det af og blend det derpå let. Tilsæt æg og mel og rør det hele godt sammen. Hæld dejen i en terrineform, beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 10 minutter. Tag formen ud og sæt varmen ned på 100 grader.  Hak chokoladen og smelt den i vandbad. Pisk sirup og æg sammen til det bliver skummende. Kog mælken op med kaffe og fløde. Bland chokoladen og æggemassen og hæld den varme kaffemælk i. Hæld fyldet i formen og bag midt i ovnen i 35-40 minutter.

Tag terrinen ud og lad den køle af. Stil den koldt til den er stivnet.

Servér chokoladeterrine på pralinebund med gode mørke bær som blåbær eller kirsebær.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS