søndag

JULE-SARAH BERNHARDT

Jule-Sarah Bernhardt af kransekagebunde, belagt med trøffelmasse og dyppet i revet chokolade er en rigtig julebid, når det skal være godt.

Der bliver ca. 15 stk. af opskriften, der er Mette Blomsterbergs.

JULE-SARAH BERNHARDT


kransekagemasse til bunde

300 g rå marcipan
100 g flormelis
80 g pasteuriserede æggehvider

trøffelcreme

1 blad husblas
3 dl piskefløde
5 stjerneanis
15 hele nelliker
300 g mørk chokolade 64 %

Til bundene æltes marcipan og flormelis kort sammen. Tilsæt æggehviderne lidt ad gangen, medens der stadig æltes. Stop, når massen er ensartet.

Kom en kruset stjernetylle i en stofsprøjtepose og fyld kransekagemassen i. Sprøjt massen ud på bagepapir i flade, ens kager, der er ca. 5 cm i diameter.

Bag dem i ovnen til de er let gyldne, ca. 8 - 10 minutter og lad dem blive kolde på bagepladen.

Til trøffelcremen lægges husblassen i blød i koldt vand 30 minutter. Kom fløde, stjerneanis og nelliker i en lille gryde og varm det hele op til 80 grader. Lad det trække i 10 minutter.
Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Hæld halvdelen af den stadig varme fløde gennem en sigte, over chokoladen. Rør i det til chokoladen er smeltet og kom så resten af fløden i og rør det sammen.
Husblassen vrides op af vandet og kommes i massen, der røres godt til husblassen er helt smeltet. Cremen passeres gennem en sigte og sættes i køleskabet, gerne til næste dag.

Den iskolde creme piskes med en håndmixer og fyldes i en sprøjtepose med en rund, glat tylle str. 12. Cremen sprøjtes på bundene i flade, ens toppe.

Sæt kagerne koldt en halv times tid og dyp dem så på hovedet i fintrevet chokolade.

Jule-Sarah Bernhardt kager opbevares på køl.

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS