lørdag

FARMORS FRUGTSALAT

Midt i al den fede julemad, trænger vi også til noget med frisk smag. Det kunne være en frugtsalat som denne gamle, der smager himmelsk.

Farmors frugtsalat består af en skøn creme, smagt til med portvin og iblandet de dejligste frugter, henkogte eller rå. Til jul er figner, appelsiner, dadler, æbler og pærer dejlige.

Farmors frugtsalat serveres, anrettet i portionsglas eller små glasskåle og pyntet med lidt nøddekerner eller hakkede mandler.

Opskrift : Birte Olufsen

FARMORS FRUGTSALAT

creme

4 hele æg
2 æggeblommer (blommer + hvide)
125 g sukker
saften af 3 citroner
lidt reven citronskal
portvin

frugt, henkogt eller rå, efter egen smag, skåret i pæne firkanter

De 4 hele æg og 2 æggeblommer piskes godt sammen med sukkeret. Tilsæt citronsaft og lidt revet citronskal under stadig omrøring. Det hele varmes i vandbad, imedens der piskes, indtil cremen er blevet fuldstændig jævn. Smag cremen til med lidt portvin, når den er blevet kold.
Frugter, henkogte eller rå, skåret i pæne små firkanter blandes i sammen med 2 stiftpiskede æggehvider.

Servér farmors frugtsalat i små glasskåle eller portionsglas og pynt med nøddekerner eller hakkede mandler.

GLÆDELIG JUL