lørdag

Gratinerede Østers

Gratinerede østers til årets sidste aften er vidunderligt, holder man af østers. Opskriften er fra Dragsbæk.

GRATINEREDE ØSTERS

12 østers
Spinatbund
 
1 spsk. flydende mgr.
1 finthakket skalotteløg
100 g friske babyspinatblade
salt og friskkværnet peber
Gratineringssauce
 
25 g mgr.
20 g hvedemel
2 dl østerssaft (den sigtede saft fra de åbnede østers + evt. lidt vand eller bouillon)
1/2 dl piskefløde
ca. 40 g revet emmentaler

Åbn østers og hæld saften over i et litermål gennem en sigte. Der skal være ca. 2 dl. Supplér evt. med lidt vand eller bouillon, hvis der ikke er nok. Kom saften i en kasserolle og kom østers heri. Varm op til kogepunktet, tag alle østers op og læg dem på en tallerken.
Til saucen varmes mgr. i en kasserolle og melet piskes i. Pisk den varme østerssaft i og lad saucen simre i 5 minutter. Rør fløde og halvdelen af osten i. Tag kasserollen fra varmen og rør til osten er smeltet. Smag til med salt og peber.
Til spinatbunden ristes det finthakkede løg i margarinen  to min. Tilsæt spinatblade, salt og peber og vend forsigtigt rundt i gryden til spinaten er faldet sammen.
Læg de dybe østersskaller på en bradepande foret med løst, krøllet stanniol, så de ikke vælter. Fordel spinaten i skallerne og læg en østers ovenpå. Dæk med en skefuld sauce og fordel resten af den revne emmentaler over.
Gratinér under grillen i ca. 5 minutter eller til overfladen er let gylden.
Server gratinerede østers med spinatbund lun som en forret.