tirsdag

Tranebærlikør

Det er ikke spor for tidligt at tænke på decembers værts- og værtindegaver. En flaske hjemmelavet tranebærlikør vil gøre lykke hos enhver husstand i december. På grund af den lange holdbarhed, betaler det sig at lave flere flasker.

TRANEBÆRLIKØR

450 g tranebær
450 g sukker
4,5 dl vodka eller brøndums snaps
Bærrene prikkes med en nål eller skæres over. Kom bærrene i en bredhalset flaske. Tilsæt sukker og alkohol og lad det trække  i 3 uger ved stuetemperatur. Ryst flasken hver dag undervejs og rør af og til i blandingen.
Filtrer blandingen gennemet stykke skoldet stof og kassér bærrene.
Fyld likøren på flaske og gentag filtreringen efter en uge.

Farven på likøren er først rosa, så rød og efter lagring brunlig rød.

Holdbarheden på tranebærlikør er flere år, så det betaler sig at lave rigelig.

Spise med Mormor