lørdag

Laksepostej

En skøn laksepostej til julens frokostborde eller som en lille forret til julemånedens dejlige middage. Postejen serveres med ristede brødsnitter til.

LAKSEPOSTEJ

ca. 650 g fersk laks uden skind og ben
100 g fedt spæk
2 æggeblommer
1-2 bdt dild
2 spsk. citronsaft
2 1/2 tsk. salt
peber
1 1/4 dl piskefløde, pisket til skum
2 stiftpiskede æggehvider

2 1/2 dl fiskebouillon (terning)
3 blade husblas
2-3 spsk. frysetørret dild
citron- eller limeskiver
rosa peberkorn til pynt

Sæt skind og ben over i 2 dl koldt vand i en kasserolle og kog det hele 15 minutter. Bouillonen gemmes til senere brug.
Laksekødet samt spæk hakkes 2 gange gennem kødhakkeren eller findeles i foodprosessor. Farsen røres med æggeblommer, hakket dild, citronsaft, salt og peber.Rør 2 spsk. bouillon i farsen og vend stiftpiskede æggehvider og flødeskum i.

Beklæd nu en firkantet bageform med smørsmurt bagepapir og fyld farsen i formen. Læg et stykke smørsmurt bagepapir over og dæk formen med staniolpapir. Sæt formen i en lille bradepande og hæld så vand ved, så det står halvt op om formen.
Postejen sættes i ovnen ved 175 grader i 1 1/4 time.
Opløs den udblødte husblas i varm fiskebouillon og drys frysetørret dild over postejen. Hæld bouillonen over og lad postejen stå i køleskabet 1 døgn før servering.

Servér laksepostej, pyntet med citron- eller limeskiver samt rosa peberkorn som pynt. Giv ristede brødsnitter til.

Spise med Mormor