tirsdag

Nøddeforme med nougat og karamel

Opskriften rækker til ca. 30 små juletærter af mørdej, bestående af nøddeforme, fyldt med nougat og karamel.
Skønne til decembers kaffeborde.

NØDDEFORME MED NOUGAT OG KARAMEL

dej

4 1/2 dl mel
3/4 dl sukker
200 g koldt smør
1 æg

fyld

100 g blød nougat

karamelsauce

200 g blandede nødder
150 g smør
1 dl piskefløde
1 dl lyst muscovadosukker
1 dl lys sirup

hk. sukker og smør ud i melet til det hele antager en grynet masse. Det går nemt i en foodprocessor. Tilsæt ægget og ælt hurtigt dejen sammen. Den hviler en halv times tid i køleskab.
Tænd ovnen ved 175 grader. Tryk mørdejen ud i små forme (mazarinforme) og stil dem på en bageplade. Forbag dem i midten af ovne i 10-15 minutter.

Skær nougaten i lige så mange stykker, som der er forme. Læg et stykke nougat i hver form, idet pladen kommer ud af ovnen.

Til karamelsauce lægges nødderne på en bageplade og ristes i ovnen ved god varme i 5-10 minutter. Gnid dem med et viskestykke eller lignende for at fjerne hinderne .
Fløde, smør, muscavadosukker og sirup røres sammen i en kasserolle. Det simrer svagt til massen begynder at tykne, ca. 15-20 minutter. Nødderne blandes i og blandingen fordeles i formene. Køl tærterne af og opbevar dem koldt i køleskabet i dåser med tætsluttende låg.

Spise med Mormor