onsdag

Orangestænger med hvid chokolade

Orangestænger med hvid chokolade er tidskrævende, men resultatet er strålende. De smager pragtfuldt gør sig dejligt på julens godtefade.

ORANGESTÆNGER MED HVID CHOKOLADE

4 økologiske appelsiner
1 stang vanilie
200 g sukker
1/2 liter mineralvnd med kulsyre
11/2 liter vand fra hanen
100 f hvid chokolade

Skyl appelsinerne og skær hver appelsin i fire både. Skær skallerne fra og kog dem i 1/2 liter vand i mindst 5 minutter under låg. Læg skallerne i en sigte, kassér vandet og bring atter 1/2 liter vand i kog. Skallerne koges og afdryppes ialt 3 gange. Kog 1/2 liter mineralvand med sukkeret og en flækket stang vanilie. Skallerne koges heri i 5 minutter. Tag gryden fra varmen og lad det hele stå og trække til næste dag i stuetemperatur.
Næste dag sies skallerne og de skæres i 1 cm brede strimler, som tørres på bagepapir i 8 timer.

Smelt 100 g hvid chokolade over vandbad og dyp appelsinstykkerne heri. Læg dem til tørre på bagepapir og lad chokoladen størkne.

Spise med Mormor