fredag

Anisbrød med frugt og nødder

Et skønt julebrød til juledagene, fyldt med abrikoser og hasselnødder.

Brødet stilles ikke til hævning, idet det er bagt med natron. Der bliver 2 brød af portionen.

ANISBRØD MED FRUGT OG NØDDER

1 liter yoghurt naturel
1 1/2 tsk. natron
2 dl mørk sirup
1 spsk. anis
1 tsk. salt
7 dl hvedemel
3 dl grahamsmel
2 dl groft rugmel
1 dl solsikkefrø
1 1/2 dl abrikoser, skåret i små stykker
2 dl hele hasselnøddekerner

Ovnen sættes på 200 grader og 2 forme, der hver rummer 1 liter smøres eller beklædes med bagepapir.
Yoghurt, natron, sirup, anis og salt blandes i en skål. Mel, solsikkefrø, abrikoser og nødder tilsættes og det hele blandes. Blandingen hældes i formene, der strøes lidt mel over brødene.

Bages nederst i ovnen i ca. 1 time. Hvis de tager for meget farve, lægges lidt staniol over.
Brødene hviler et øjeblik i formene, før de tages ud.
Afkøler tildækket med et klæde på bageristen.

Spise med Mormor