onsdag

Vin chaud

Vin chaud serveres rygende varm, men ikke kogende, i glas med tynde appelsinskiver i.

VIN CHAUD

1/2 økocitron
1 1/2 økoappelsin
laurbærblad
10 sorte peberkorn
3-4 cm hel kanel
1 - 1 1/2 dl sukker
1 dl vand
1 flaske god rødvin

til servering
1/2 økoappelsin

Skræl skallerne af citron og appelsin og kom dem i en gryde. Pres saften af appelsinen, si den og hæld den i gryden. Tilsæt krydderierne, 1 dl sukker og vand og lad alt koge sagte under låg i 10 - 15 minutter. Si det.
Vinen varmes forsigtig i en anden gryde. Den skal være rygende varm, men må ikke koge. Bland ekstrakten i vinen og smag evt. til med mere sukker og lidt citronsaft.
Vin chaud serveres i glas med en tynd skive i hver af den sidste halve appelsin.