torsdag

Ribben med appelsin

Ribben med appelsin er frisk og lækker til julefrokostbordet og så kan ribben med appelsin også serveres ledsaget af stegeskyen, kogte kartofler og en dejlig rødkålssalat med appelsiner i.
Opkriften her er til 5 personer. Den kan naturligvis justeres.


RIBBEN MED APPELSIN

ca. 1 1/2 kg ribbensteg uden svær
1 appelsin

marinade
saft af 2 appelsiner
2 spsk. kinesisk soya
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. salt
1/4 tsk. peber

Læg ribbenstegen i et halvdybt fad. Bland marinaden sammen og pensl det på kødet. Lad kødet stå med marinaden 6 - 8 timer.
Sæt ovnen på 175 grader. Læg kødet i en lille bradepande, hæld marinaden over over og sæt bradepanden i ovnen i ca. 1 1/2 time. Øs marinaden over jævnligt og drys lidt mere salt på.
Pil appelsinen og skær den i tynde skiver. Læg disse på stegen de sidste 20 minutter af stegetiden.

Ribben med appelsin serveres, skåret i pæne skiver med rugbrød til.