tirsdag

Mormors julesennep

Mormors julesennep sjusser jeg mig frem til med baggrund i en ganske almindelig taffel- eller pølsesennep.

Her i huset kan vi godt lide en grov, lidt sødlig sennep og netop denne sennep kommer jeg frem til ved at smage undervejs.

MORMORS JULESENNEP

Det starter med en kop taffel- eller pølsesennep af den ganske billige slags, der danner bund til julesennep. Heri røres både gule og brune hele sennepskorn efter behag. Pas på med de brune sennepsfrø, de er stærke og let bitre, hvorimod de gule frø er søde. Lidt fiskesennep er der også plads til. Tilsidst smages til med enten brun farin eller honning.
Mormors julesennep fyldes på et kønt glas eller i en lille krukke og opbevares i køleskabet.

Sennep er i bund og grund knuste sennepsfrø, rørt våde med vin, vineddike, sur most eller fløde, smagt til med salt og krydderier.