torsdag

JULEBOMBE

En ægte julebombe af nougatis, chokolade, marcipan, overtrukne orangegrene, brændte mandler og grand marnier, er en flot, flot dessert efter en dejlig middag i julen.

Opskrift : Ellis Tardini

JULEBOMBE

1 liter nougatis
2 1/2 dl piskefløde
50 g mørk chokolade
50 g marcipan
50 g chokoladeovertrukne orangegrene
50 g brændte mandler
4 cl Grand Marnier

Skær orangegrenene i små stykker og marcipanen i meget små terninger. Hak chokoladen og de brændte mandler groft.
Lad isen tø lidt op. Pisk fløden meget stiv og rør den i isen. Vend fyldet i isen, der fyldes i en rund plastikskål, som er smurt med olie. Det er bedst, hvis isen når helt op til skålen kant, så er det nemmere at vende bomben. Dæk skålen med frysefolie. Rør i isen et par gange under indfrysningen. Det tager 3-4 timer. Når isen har stået halvdelen af tiden, hældes Grand Marnier over.

Julebomben serveres, vendt ud på et fad og pyntet flødeskum og guldkugler.

Spise med Mormor

Noget Om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS