Skøn kyllingemousse med champignons og ristede brødsnitter. Fin på julefrokostbordet og til andre af julemånedens arrangementer.
Det nemme ved denne dejlige mousse er, at den ikke skal bages.
Opskrift : Rigmor Bagger
NEM OG HURTIG KYLLINGEMOUSSE
2 pk. dybfrossen kyllingelever
100 g fersk spæk
2 miniløg
200 g champignons
20 g smør
1/2 tsk. rosmarin
1/2 tsk. oregano
salt
peber
ca. 1/2 dl fløde 13 %
50 g blødgjort smør
Kyllingeleveren blancheres, afpudses og skæres i mindre stykker. Males 1 til 2 gange gennem maskinen eller i blender sammen med spæk og løg, begge dele snittet i småstykker. Anvendes blenderen, må der samtidig tilsættes lidt fløde.
De istandgjorte champignons hakkes og svitses i smørret, så kommes levermassen i sammen med krydderier og fløde, medens der røres i gryden. Tages fra varmen efter ca. 8 minutter og det blødgjorte smør røres i.
Levermoussen hældes i en serveringsskål og stilles køligt.
Servér nem og hurtig kyllingemousse, pyntet med champignons og med ristede brødsnitter til.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS