fredag

NEM OG HURTIG KYLLINGEMOUSSE

Skøn kyllingemousse med champignons og ristede brødsnitter. Fin på julefrokostbordet og til andre af julemånedens arrangementer.

Det nemme ved denne dejlige mousse er, at den ikke skal bages.

Opskrift : Rigmor Bagger

NEM OG HURTIG KYLLINGEMOUSSE

2 pk. dybfrossen kyllingelever
100 g fersk spæk
2 miniløg
200 g champignons
20 g smør
1/2 tsk. rosmarin
1/2 tsk. oregano
salt
peber
ca. 1/2 dl fløde 13 %
50 g blødgjort smør

Kyllingeleveren blancheres, afpudses og skæres i mindre stykker. Males 1 til 2 gange gennem maskinen eller i blender sammen med spæk og løg, begge dele snittet i småstykker. Anvendes blenderen, må der samtidig tilsættes lidt fløde.
De istandgjorte champignons hakkes og svitses i smørret, så kommes levermassen i sammen med krydderier og fløde, medens der røres i gryden. Tages fra varmen efter ca. 8 minutter og det blødgjorte smør røres i.

Levermoussen hældes i en serveringsskål og stilles køligt.

Servér nem og hurtig kyllingemousse, pyntet med champignons og med ristede brødsnitter til.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS