tirsdag

SNEHVIDESALAT

En alternativ frugtsalat til julens frokostbord er denne gamle snehvidesalat, bestående af flødeskum med smag af banan og honning, iblandet æble i tern. Salaten garneres med kirsebær og svesker, med smuttede mandler i ,fuldender anretningen.

Opskriften er fra Tørsleffs Den Hvide Frokostbog, der udkom første gang i 1939

SNEHVIDESALAT

100 g flødeskum
1 meget moden banan
1 tsk. honning
saft af 1/2 citron
1-2 æbler
125 g godt afdryppede kirsebær
200 g svesker
15-20 mandler

Flødeskum smages til med moset banan, honning og citronsaft. Æblet vaskes, skæres i terninger og blandes i flødeskummet, der arrangeres midt på et fad. Røde kirsebær lægges i striber på salaten. Langs kanten lægges vaskede, udblødte svesker. Sveskerne udblødes 1-2 døgn i lidt sukkervand med citronsaft. Stenene fjernes og erstattes med en skoldet, smuttet mandel.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS