tirsdag

MARSHMALLOWS / SKUMFIDUSER

Skønne, hjemmelavede marshmallows eller skumfiduser, som vi kalder dem her, dyppet i chokolade og krymmel, laver vi da selv til julens godteskåle.

Der bliver 30-35 stk. af portionen. Vær opmærksom på, at risikoen for at skulle lave igen, er stor, hvis de står tilgængeligt alt for længe.

Marshmallows opbevares bedst i en tætlukket dåse i køleskabet.

FREMSTILLING AF MARSCMALLOWS KRÆVER SUKKERTERMOMETER

Opskrift : Dr. Oetker

MARSHMALLOWS / SKUMFIDUSER

1 1/4 dl vand eller saft (f.eks. æblejuice)
23 g gelatinepulver
450 g sukker
1 1/2 dl lys sirup
1/2 dl vand
1/2 tsk. konditorfarve
olie til pensling
druesukker til at vende marshmallows i

pynt

200 g overtrækschokolade
krymmel

Kom vand/saft og geletinepulver i en skål og lad det stå, medens sukkerblandingen laves.

Kom sukker, sirup og vand i en gryde og bring blandingen langsomt i kog under omrøring. Kog sukkerblandingen ved svag varme til sukkeret er opløst. Skru derefter op for varmen og kog til sukkerblandingen når 130 grader. Det er vigtigt, at temperaturen når helt op på de 130 grader (max. 140 grader), da skumfiduserne ellers ikke får den rigtige konsistens.

Pisk gelatineblandingen igennem med medium hastighed ( der skal bruges røremaskine eller håndmixer) så det skilles i små klumper. Klumperne vil blive opløst, når den blandes med den varme sukkerblanding.
Tilsæt sukkerblandingen i en tynd stråle. Strålen skal løbe ned i blandingen uden at ramme piskerisene, da der ellers vil dannes tynde karameltråde i det færdige resultat. Fortsæt med at piske blandingen med medium hastighed i 8-10 minutter til konsistensen er lidt som tyggegummi og minder om marengs. Tilsæt konditorfarve og pisk til farven er jævn.

Hæld massen over i en form (ca. 18 x 28 cm), beklædt med husholdningsfilm, penslet med olie. Sæt den i køleskabet til næste dag.

Skær marchmallowmassen ud i firkanter med en skarp kniv og vend firkanterne i druesukker.
Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovn og dyp halvdelen af hver skumfidus heri.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS