tirsdag

PANDEKAGER I APPELSIN

Julen er indtryk og hygge, traditioner og god mad og drikke, dufte og krydderier, alt sammen hører det den skønne juletid til.

Appelsiner forbinder enhver med julen og utallige er de muligheder, vi har for at fylde huset med den skønne duft af appelsiner.

Decemberhygge med gode venner, middag og en god dessert ovenpå er disse julede pandekager, der serveres med vaniljeis og appelsinfileter i honning.

Opskrift : Ugeblader Hjemmet  Opskriften er til 4 personer.

PANDEKAGER I APPELSIN

dej

3 æg
3 spsk. sukker
1/2 tsk. salt
200 g mel
5 dl mælk

smør til bagningen

appelsinsauce

100 g sukker
50 g smør
2  1/2 dl appelsinsaft

Pandekagedejen piskes sammen og hviler i en halv times tid. Lad sukkeret blive lyst gyldent på panden, tilsæt smørret og bland det sammen. Rør appelsinjuicen i karamellen, fortsæt med at røre til karamellen igen er opløst. Lad saucen koge lidt ind og sæt den til side.

Bag små, tynde pandekager af dejen, brug ca. 1/2 dl dej pr. stk. Fold dem som små vifter. Tør panden ren og hæld ca. 1 cm appelsinsauce i den. Læg vifterne taglagt i saucen og dryp overfladen med resten af saucen. Løft forsigtigt i pandekagerne, så saucen kan flyde ind alle vegne. Varm det hele godt igennem og lad det koge lidt videre, indtil saucen er sirupsagtig.

Servér gerne pandekager i appelsin lige fra den varme pande.

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad