onsdag

NAKKEFILET MED INGEFÆRDRESSING

Nakkefilet med ingefærdressing, frugter og nødder som æbler, svesker, valnødder og kartofler. Her får stegen selskab af klassisk tilbehør og en utraditionel sprælsk dressing med ingefær.

Opskriften er til 6 personer.

Kilde : Arla Køkkenet Sverige

NAKKEFILET MED INGEFÆRDRESSING

hovedret

1 kg nakkefilet
1 spsk. flydende margarine
1 tsk. groft salt
friskkværnet peber
4 æbler i tynde både, gerne gråsten æbler
20 svesker
1 dl valnødder

ingefærdressing

500 g fromage fraiche (kvark)
1 1/2 tsk. stødt ingefær
1 1/2 spsk. honning
1/2 tsk. groft salt

Kødet lægges i et ovnfast fad (20 x 30 cm). Pensl kødet med fedtstof og drys med salt og peber. Steg kødet midt i ovnen ved 175 grader i 2 timer. Kødets centrumtemperatur skal vise 80 grader på et stegetermometer. Hold øje med det. stegen er måske færdig før tid.

Fjern kernehus og stilk fra æblerne og skær dem i tynde både. Fordel æbler, svesker og valnødder rundt om stegen. Sluk ovnen og lad juleretten stå ved eftervarme i ca. 15 minutter.

Til ingefærdressingen røres kvark sammen med ingefær, honning og salt. Stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. 15 minutter. Smag til.

Kødet serveres, skåret i skiver, anrettet på et fad sammen med frugter og nødder. Ingefærdressing og kartofler til.

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad