mandag

JULE TAPAS

Lækker orangeand med chorizo salat og gedeostetærter er en forrygende måde at servere and for gode venner i løbet af december.

Opskriften er beregnet til 4 personer. Perfekt med en lækker dessert ovenpå.

Kilde : Kvickly

JULE TAPAS

orangeand

1 stk. dybfrost andebryst på 300-350 g
1 spsk. sukker
1/4 liter appelsinjuice
1 stor bagekartoffel

chorizo salat

80-100 g chorizo pølse
1 rødløg
1 rødt æble
30 g valnøddekerner
40 g soltørrede tranebær
1 potte purløg
1 tsk. balsamico eddike
1 tsk. olivenolie
50 g rucolasalat

gedeoste tærter

4 plader frossen butterdej
200 g gedeost
3 stk. æg
1/4 liter sødmælk
1 lille drys paprika
æg til pensling

Andebrystet ridses på skindsiden. Steges på god varmpande med skindet nedad til det er gyldent og sprødt, ca. 10 minutter. Vend brystet om og steg yderligere 3 minutter på den anden side. Hold kødet varmt. Husk at gemme andefedtet.

Smelt sukkeret til en lys karamel i en lille gryde. Kom appelsinjuicen ved og kog ind til en sirup. Det kan sprøjte lidt.

Kartoflen skæres i tern på et par cm, der steges gyldne på alle sider i andefedtet. Krydr med salt og bag færdig i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter til de er møre.

Andebrystet skæres i tern af 2 cm og vendes i appelsinsiruppen. På et træspyd sættes skiftevis andetern og kartoffeltern.

Til chorizo salaten skæres æble og rødløg ud i små, fine term, der vendes i citronsaft. Valnødderne hakkes sammen med soltørrede tranebær og purløg. Det vendes i chorizo blandingen sammen med salt og peber, eddike og olivenolie. Lige inden servering vendes friskskyllet, tørret rucolasalat rundt i retten.

Til gedeostetærterne rulles butterdejen ud til runde plader, 4 stykker 10 cm i diameter og 4 stykker 12 cm i diameter. Beklæd nogle små tærteforme med de mindste plader. Osten skæres i 4 skiver, der lægges en skive i hver tærteform. Pisk æg, mælk, salt og peber sammen og fordel det over osten. Drys lidt paprika på toppen. Læg nu den største plade butterdej ovenpå som låg og pensl med sammenpisket æg.

Gedeostetærterne bages i ovnen ved 180 grader i 8-10 minutter.

Portionsanret tingene smukt på 4 store tallerkener og servér.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS