mandag

ØSTRIGSK TOPFENSTRUDEL

Østrigsk topfenstrudel er en skøn østrigsk dessert, bestående af en sprød, tynd kage med fyld af kvark, fløde, citronskal og rosiner.

Lækker bagværk til tiden omkring jul og for så vidt resten af året som en dessert.


ØSTRIGSK TOPFENSTRUDEL

dej

300 g mel
60 g olie
125 ml varmt vand
salt
1 æg

fyld

100 g smør
80 g sukker
3 æg (blommer + hvide)
300 g kvark
125 ml fløde
revet citronskal
50 g rosiner

Til dejen hældes melet ud i en bunke på bordet og der laves en fordybning i midten. Kom olie, æg, salt og vand i hullet og ælt det hele sammen til en glat dej. Lad dejen hæve ca. 30 minutter.

Til fyldet piskes æggehviderne stive. De øvrige ingredienser blandes godt sammen og til sidst tilsættes de stiftpiskede æggehvider.

Rul dejen meget tyndt ud på et godt melet bord og læg fyldet på. Rul dejen om fyldet og luk den også i enderne. Alle samlinger, der skal vende nedad, pensles med sammenpisket æg. Pensl med smeltet smør eller sammenpisket æg.

Østrigsk topfenstrudel bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i 15 minutter til kagen er sprød og smukt gylden.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS