Lækker bagværk til tiden omkring jul og for så vidt resten af året som en dessert.
dej
300 g mel
60 g olie
125 ml varmt vand
salt
1 æg
fyld
100 g smør
80 g sukker
3 æg (blommer + hvide)
300 g kvark
125 ml fløde
revet citronskal
50 g rosiner
Til dejen hældes melet ud i en bunke på bordet og der laves en fordybning i midten. Kom olie, æg, salt og vand i hullet og ælt det hele sammen til en glat dej. Lad dejen hæve ca. 30 minutter.
Til fyldet piskes æggehviderne stive. De øvrige ingredienser blandes godt sammen og til sidst tilsættes de stiftpiskede æggehvider.
Rul dejen meget tyndt ud på et godt melet bord og læg fyldet på. Rul dejen om fyldet og luk den også i enderne. Alle samlinger, der skal vende nedad, pensles med sammenpisket æg. Pensl med smeltet smør eller sammenpisket æg.
Østrigsk topfenstrudel bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i 15 minutter til kagen er sprød og smukt gylden.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS