lørdag

JOMFRUENS ÆBLEFAD

Ved juletid er det rart med æbler og rigtig gerne skønne bagte æbler, vi kan hygge os sammen om, når det er mørkt og koldt derude.

Hvad er vel bedre end at skrælle og skive de dejligste æbler for bagefter at lægge dem i et ildfast fad, sammen med en remonce, tilsat rosiner og kokosmel. Så bager vi æblerne i den varme ovn og serverer dem med iskold flødeskum, pisket sammen med lidt vaniljecreme.

En god tår kaffe til er aldrig af  vejen, hvis ikke da lige en varm decemberdrik er sagen til.

Opskrift : Fritze Juel

JOMFRUENS ÆBLEFAD

ca. 1 kg store æbler
100 g smør
50 g sukker
50 g rosiner
50 g kokosmel

Æblerne skylles og kernehusene bores ud med en kartoffelskræller eller lignende. Æblerne skæres i tykke skiver og lægges taglagt i et smurt, ildfast fad.
Smør og sukker røres sammen og tilsættes rosiner og kokosmel. Blandingen fordeles over æblerne.

Bages i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad 

VI BAGER GAMMELDAGS