onsdag

RØDVINSGELÉ MED JORDBÆR-APPELSINSAUCE

Rødvinsgelé med jordbær-appelsinsauce er en frisk og velsmagende juledessert, der ikke ligger tungt efter et større måltid.

Friske jordbær er at foretrække, hvis de da kan opdrives ved juletide. Ellers må frosne bær anvendes. De tøes knap helt op og skives i halvfrossen tilstand.

Desserten kan tilberedes dagen før, i en randform eller i et portionsglas.

Opskriften rækker til 6 personer

Opskrift : Dansukker

RØDVINSGELÉ MED JORDBÆR-APPELSIN SAUCE

6 dl rødvin
10 blade husblas
150 g sukker
1/2 dl cognac
1 appelsin (usprøjtet)

sauce

500 g jordbær
4 spsk. sukker
2 spsk. appelsinsaft

Læg husblas i blød i koldt vand 5 minutter. Knug dem op af vandet og kom dem i 1 dl af rødvinen, der varmes op sammen med 150 g sukker til alt er smeltet. Tag blandingen fra varmen og hæld den i resten af rødvinen og tilsæt cognac.

Vask og skræl den yderste gule skal af appelsinen, skær den i hårfine strimler og kog strimlerne i vand med lidt sukker i 5 minutter. Hæld dem på en sigte.

Smør en randform eller portionsglas med olie og hæld lidt af rødvinen i bunden. Sæt geléen i køleskabet og lad geléen stivne.

Flæk 200 g af jordbærrene, læg dem i bunden og op ad siderne i formen. Kom de kogte appelsinskaller i rødvinen og hæld et lag rødvinsgelé over jordbærrene, så de fæstnes. Sæt formen i køleskabet. Når denne gelé er stivnet, kan resten af rødvinsgeléen hældes i. Sæt formen i køleskabet i mindst 12 timer, gerne til næste dag.

Til saucen moses eller blendes resten af jordbærrene med appelsinsaft og 4 spsk. sukker. Lige før serveringen løsnes randen i kanterne med en varm kniv. Randformen sænkes et par sekunder i varmt vand og vendes ud på et rundt fad.

Hvis uheldet er ude og geléen bliver for stiv, kan den blot varmes lidt op igen, så den bliver flydende.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS