lørdag

BEDSTES JULEFINKER

Julefinker af grisens indmad, tilsat æbler og løg er en stor delikatesse for mange og må ikke mangle på julebordet.

Tilblivelsen af denne gamle, traditionelle juleret er faktisk nem at gå til, blot man er i besiddelse af en kødmaskine.

Opskriften her er af den gamle mesterkok Rich. Oest Larsen fra engang i 60erne.

Julefinker stammer langt tilbage, når man slagtede på landet. Alt fra grisen skulle anvendes.

BEDSTES JULEFINKER

250 g smalstribet flæsk
500 g svinelever
2 svinenyrer
2 svinehjerter
2 store æbler
2 store løg
2 kviste timian

en klump margarine
lidt mel
suppe
kulør
salt
peber
1 spsk. eddike
1 tsk. sukker

Flæsk, svinelever, svinenyrer, svinehjerter, 2 store æbler, 2 store løg, alt skæres itu og kommes i en gryde og dækkes af vand. Kom 2 kviste timian ved og lad det småkoge under låg i knap 2 timer.
Si suppen fra og kør alt en gang gennem kødmaskinen.

Kom en klump margarine i en gryde samt lidt mel og lav tyk en opbagning af suppen. Kom kulør, salt, peber, 1 spsk. eddike og 1 tsk. sukker i saucen. Det kogte, malede kød blandes i til sidst.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS