torsdag

Stegte andelår med rødkål og julesalat

Stegte andelår med rødkål og julesalt, syltede tranebær og et godt brød er en fantastisk anretning.
Andelårene må koges før de kommes i ovnen og steges sprøde og lækre, da de ellers ikke vil være møre nok.
Iøvrigt kan der i stedet for ferske andelår anvendes syltede andelår til retten. De er klar til stegning med det samme.

Opskriften er til 6 personer

STEGTE ANDELÅR MED RØDKÅL OG JULESALAT

6 hele andelår (over- og underlår)
2 spsk. andefedt
2 kviste timian
6 laurbærblade

Tilbehør
3 stk. groft strimlet julesalat
1/4 fintsnittet rødkål
30 g smør
2 spsk. honning
1 dl balsameddike

Andelår og andefedt kommes i en gryde og dækkes med vand. Tilsæt timian, laurbærblade og lidt salt. Koges sagte i ca. 1 time eller til lårene er møre. Gem dem i lagen i køleskabet.

Lårene tages op af lagen, når de skal bruges og lægges i et ovnsfast fad.  Steges i ovnen ved 200 grader i ca.ca. 30 minutter til de er varme og sprøde.

Sauter kål og salat i smør. Tilsæt honning og eddike og lad væden koge godt ind under omrøring. Smag til med salt og peber.

Servér andelår på stegt rødkål med julesalat, syltede tranebær og et godt brød til.

Noget om Mad