lørdag

URTEPOTTEBRØD MED INGEFÆR OG APPELSIN

Juletid er suletid og til al den gode mad på julefrokostbordet hører godt brød. - Har man energi til det, kan intet jo måle sig med hjemmebagt brød, - gerne fyldt med juleduftende ingredienser.

Her de overordentlig smukke urtepottebrød, tilsat kerner, ingefær og appelsinskal. Bagt i små røde ler urtepotter.

Der bliver 24 urtepottebrød af portionen.

Opskrift : Stig's Restaurant Tønder

URTEPOTTEBRØD MED INGEFÆR OG APPELSIN

800 g glutenmel
50 g rugmel
50 g rug- eller andre kerner
1 spsk. salt
1 spsk. sukker
5 dl lunkent vand
50 g gær
lidt stødt ingefær
revet appelsinskal

lidt smør til urtepotterne

Mel, kerner, salt, sukker, stødt ingefær og revet appelsinskal blandes godt. Vand og gær piskes sammen og det røres sammen med melet. Så æltes dejen godt sammen i hånden eller med mixer og hviler en halv times tid.

Urtepotterne smøres og pensles med smeltet smør. Dejen æltes igennem og deles i fire lige store dele, der trilles til pølser. De skæres i små stykker og rulles hårdt i hånden. Lægges i potterne og hæver minimum 5 timer i stuetemperatur.

Brødene pensles en time før bagningen med æggeblomme, udrørt med lidt koldt vand.

Bages i ovnen ved 200 grader ca. 25 - 30 minutter. Tages straks ud af potterne og køles af på bagerist.

Når folk sætter sig til bords, varmes de i en varm ovn, indtil der kommer lidt skorpe hele vejen rundt.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS