Til ethvert veldækket julefrokostbord hører sild og gerne i forskellige varianter. De velkendte stegte sild er gode og en fin variation til dem er stegte sild i krydret tomatsauce, som vi får dem på Svostrup Kro i nærheden af Silkeborg.
Opskrift : Svostrup Kro
STEGTE SILD MED KRYDRET TOMATSAUCE
10 sildefileter
rugmel
1 dl salatolie
2 dl tomatketchup
6 spsk. eddike
10 spsk. sukker
6 tsk. karry
1 tsk. peber
1 tsk. sennepspulver
1 løg, skåret i tern
hakket purløg
hakket dild
De rengjorte sildefileter vendes i rugmel og steges på panden i fedtstof. Sildene afkøles.
Imedens piskes lagen sammen af de øvrige ingredienser. Den hældes over de stegte sild, når de er ganske kolde.
De bedste sild opnår, når det trækker i køleskabet et døgn eller mere.
Servér stegte sild med krydret tomatsauce og rå løgskiver sammen med et godt rugbrød til.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS