lørdag

STEGTE SILD MED KRYDRET TOMATSAUCE

Til ethvert veldækket julefrokostbord hører sild og gerne i forskellige varianter. De velkendte stegte sild er gode og en fin variation til dem er stegte sild i krydret tomatsauce, som vi får dem på Svostrup Kro i nærheden af Silkeborg.

Opskrift : Svostrup Kro

STEGTE SILD MED KRYDRET TOMATSAUCE

10 sildefileter
rugmel
1 dl salatolie
2 dl tomatketchup
6 spsk. eddike
10 spsk. sukker
6 tsk. karry
1 tsk. peber
1 tsk. sennepspulver
1 løg, skåret i tern
hakket purløg
hakket dild

De rengjorte sildefileter vendes i rugmel og steges på panden i fedtstof. Sildene afkøles.
Imedens piskes lagen sammen af de øvrige ingredienser. Den hældes over de stegte sild, når de er ganske kolde.
De bedste sild opnår, når det trækker i køleskabet et døgn eller mere.

Servér stegte sild med krydret tomatsauce og rå løgskiver sammen med et godt rugbrød til.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS