tirsdag

GRÆSK REJETÆRTE

Lidt nyt på julens frokostborde, kombineret med den traditionelle julemad, er ingen skade til. Her græsk rejetærte, serveret med en salat og flütes til.

Opskriften er til 4 personer

GRÆSK REJETÆRTE

tærtedej

150 g mel
100 g smør
100 g kvark

fyld

200 g rejer
200 g fetaost, smuldret
1/4 tsk. tørret oregano
evt. hvidlød
3 æg
2 1/2 dl fløde

Smørret smuldres i melet og kvarken tilsættes. Dejen æltes sammen og hviler koldt i en times tid.
Dejen rulles ud og lægges i en smurt tærteform. Prikkes med en gaffel og forbages i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
Fetaost og rejer blandes og hældes over dejen. Æggene røres sammen med oregano, hvidløg og fløde og massen hældes over fyldet. Tærten bages ved 200 grader i ca. 35 minutter.

Servér græsk rejetærte med salat og flütes.

Spise med Mormor