fredag

Syltede gule beder

Syltede gule beder til julefrokostbordet er ganske nemme og et supplement til de sædvanlige syltede rødbeder.

SYLTEDE GULE BEDER

1 kg små gule beder

lage
1/2 liter lys eddike
200 g sukker
2 skærme krondild
3-4 nelliker
1 stang kanel

Kog de små gule beder i letsaltet vand, ca. 30 minutter til de er møre. Pil dem fri for skal og læg dem i et glas, skyllet med atamon, overhæld med den varme kryddereddike og luk glasset.
Bederne kan også lægges i et rengjort glas, overhældes med kryddereddiken, låget lægges løst over og glasset sættes i ovnen ved 130 - 140 grader til eddiken bobler op omkring bederne i glasset. Sæt nu låget godt fast og bederne kan holde sig i evigheder.

Lad de syltede gule beder trække nogle døgn før de anvendes.

Noget om Mad