tirsdag

Saltet berberieandebryst

Saltet berberieandebryst, serveret med frossen fløde og bouillongrøntsager er en lækker ret til december gæstebud.

Opskriften er til 4-5 personer

SALTET BERBERIEANDEBRYST

2 berberie andebryst a 600 g
vand
2 spsk. salt
bouillon til dampning
2 gulerødder
1 lille selleri
1 porre
1 persillerod
3/4 liter mørk bouillon
150 g smør
2 dl piskefløde
saft og skal af 1/2 citron
peberrod
persille

Opløs saltet i lidt vand, så der bliver saltlage til at dække brystet. Stil på køl i et døgn, skyl andebrystet i koldt vand og damp det i bouillon ved svag varme i 10-15 minutter.
OBS ! Saltlage og bouillon er ikke egnet til saucen, da det bliver for salt.

Grøntsagerne renses, skylles og skæres i lange stænger og gives et opkog i lersaltet vand. Kom grøntsagerne i saucen og giv det hele et opkog.

sauce
Bouillon koges ned til det halve med 100 g smør. Resten af smørret piskes i og saucen smages til med salt og peber.

frossen fløde
Fløden piskes let. Citronsaft, skal og fintrevet peberrod røres i. Fryses let i ca. 1 time. Form massen til små kugler.

Servér saltet berberieandebryst, skåret i tynde skiver med saucen, tilsat grøntsagerne. Grøntsagerne anrettes smukt på tallerkenen, andebrystet lægges på og saucen hældes over. Læg de små peberrodskugler på og byd små fine kartofler til.

Spise med Mormor