fredag

Pastarede med appelsin, tomatpesto og ingefærreder

En dejlig forret, når der skal dækkes op til hyggestemning i december.

Opskriften er til 6 personer

PASTEREDE MED APPELSIN, TOMATPESTO OG INGEFÆRREDER

pesto
12 soltørrede tomater i olie
50 g valnødder
1 tsk. revet appelsinskal
3 spsk. appelsinsaft
2 spsk. olie (fra tomaterne)

200 g pastareder
2 fed pressede hvidløg
2 tsk. friskrevet ingefær
1 spsk. olie
450 g optøede rejer eller andre rejer
brøndkarse

Soltørrede tomater og valnødder hakkes groft. Pestoen blandes sammen. Hvis tomaterne ikke er særlig salte, skal pestoen smages til med lidt salt.
Pastarederne koges efter anvisning på pakken og afdryppes. Pastaen vendes i pestoen. Hvidløg og ingefær svitses hurtigt i olie på panden.
Fordel pastarederne med en på 6 tallerkener. Drys rejerne over og pynt med brøndkarse.

Servér pastarede med appelsin, tomatpesto og ingefærreder som forret med 2 slags godt brød på bordet.

Noget om Mad