lørdag

Andesylte

Til julens traditioner hører både sylte og and. Hvorfor ikke kombinere de to ting og lave en dejlig andesylte til julefrokostbordet.

ANDESYLTE

1 and
2 liter vand
15 peberkorn
5 laurbærblade
2 kviste frisk timian 2 skalotteløg
1 dl hakket persille

Hvis anden er frossen, tøes den op 2-3 døgn i køleskabet. Fjern indmaden og dup den tør. Skær gumpen af og sørg for, at de kirtler, som sidder i hver sin side, kommer med. Det bedste er, at lave et kegleformet snit. Kirtlerne giver en forfærdelig smag i maden.
Kom and, vand, peber, laurbærblade, timian og løg i en stor gryde og lad det hele simre mørt i ca. 2 timer.
Tag anden op i et fad, si suppen og skum den for fedt. Kog suppen godt ind.
Afkøl den indkogte suppe og tilsæt persillen.
Når anden er kølet af, skæres den ud i småstykker på ca. 2 x 2 cm. Læg stykkerne i en skål og hæld den godt indkogte sky over. Skyen skal være kraftig for at kunne stivne.
Evt. kan sylten dækkes af et lag andefedt. Sæt den i køleskab.

Server andesylte med rødbeder og evt. sennep sammen med et godt rugbrød.

Spise med Mormor