mandag

Sushi

Lad nytårsgæsterne selv lave sushi ved bordet nytårsaften, som en slags moderne version af 70ernes fondue.
Hvis alle ingredienserne er er forberedt, kan gæsterne selv sætte en tallerken sammen ved bordet.


Opskriften er til 4 personer

SUSHI

500 g sushi-ris
3 spsk. riseddike
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
5 plader tang
1 bambusmåtte
400 - 500 g fisk og skaldyr (f.eks. rå,optøet laks, tun, hellefisk, slethvar og tilberedte kammuslinger og tigerrejer)
300 g fintskårne grøntsager (f.eks. agurk, gulerødder, forårsløg, avocado, og mango)
Flødeost, creme fraiche eller mayonnaise
wasabipasta
sojasauce
syltet ingefær

Kog sushirisene efter anvisningen på pakken. Opløs sukker og salt i den lunede riseddike og tilsæt blandingen i de letafkølede ris. Lad blandingen trække i mindst 30 minutter. Dette kan sagtens laves dagen før.
Ruller laves ved at lægge en tangplade på bambusmåtten med den glatte side nedad. Fordel 1/2 cm tykt lag ris på midten af tangen, så risene fylder halvdelen af tangpladen.
Rør flødeost, creme fraiche eller mayonnaise sammen med lidt wasabi og fordel en stribe hen over risene. Læg derefter tynde stave af grøntsager og fisk øverst. Rul tang og ris om fyldet. Tag den sammenrullede bambusmåtte mellem hænderne og pres rullen lidt. Tag derefter rullen ud af måtten og skær den i ca. 2 cm tykke skiver. Brug en skarp kniv, som er dyppet i vand, så hænger risene ikke ved.

Spise med Mormor