onsdag

BARBROS HELÅRSKAGER

Herlige kager til en kop december te eller kaffe er disse dejlige kager med smag af julen og så smager kagerne godt på alle tider af året. Den færdige dej kan stå et par dage i køleskaber, før den skæres ud og bages.

Der bliver ca. 80 stk. af portionen

Opskriften er af Kirsten Hüttemeier

BARBROS HELÅRSKAGER

3/4 dl sirup
100 g melis
100 g smør
revet skal af 1 citron
1 spsk. kanel
1/2 spsk. nellike
1/2 lille strøget spsk. natron
400 - 500 g mel
75 g mandler

I en gryde kommes sirup, sukker og smør. Dette smeltes og afkøles, inden citron, krydderier, natron og mel røres i. Mandlerne smuttes ikke, men snittes groft. Det hele æltes sammen, formes til to tykke pølser, der bankes firkantede og lægges på et melet spækkebræt. Dette puttes i en plastikpose, stilles koldt, helst i køleskab og inden 3 dage skæres dejen ud i ret tynde skiver. Dette kan gøres i brødmaskinen.

Kagerne lægges på en smurt plade (plade med bagepapir) og bager ved svag varme i ovnen, knap 200 grader. Står et øjeblik på pladen, inden de tages af.

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Til grisens ære