lørdag

Stegt flæsk med hyldebærkål

Stegt flæsk med hyldebærkål, er en dejlig variant af stegt flæsk med rødkål. God at servere i løbet af julemåneden, hvor flæsk er en hyppig gæst på de danske middagsborde.

Opskriften er til 4 personer

STEGT FLÆSK MED HYLDEBÆRKÅL

3/4 kg stegeflæsk i skiver
salt
peber

hyldebærkål
250 g snittet rødkål
250 g skrællet rødbede i strimler
smør
1/2 dl hakkede valnødder
2 spsk. soltørrede tranebær
1/4 dl koncentreret hyldebærsaft
1/4 dl æbleeddike
1/2 dl hakket persille

Steg flæsket enten på en tør, varm pande eller i ovnen på risten ved 200 grader til flæsket er sprødt og det meste af fedtet er løbet fra. Vend skiverne undervejs. Læg det stegte flæsk på køkkenrulle før det skal bruges.

Rødkål og rødbede steges kort i smør på panden. Nødder og tranebær tilsættes og det hele steges endnu nogle minutter. Kom hyldebærsaft og æbleeddike ved og kog til væden er fordampet. Smag til med salt og peber.

Servér stegt flæsk med hyldebærkål sammen med en god kartoffel.

Spise og Rejse