søndag

Jordskoksalat med røget hellefisk

Jordskoksalat med røget hellefisk er en lækker forret både i julen og til Nytårsaften.

JORDSKOKSALAT MED RØGET HELLEFISK

400 g jordskokker
25 g smeltet smør

dressing
2 1/2 dl creme fraiche 38 %
1 dl piskefløde
40 g finthakkede skalotteløg
1 tsk.dijon sennep
1 tsk. karry
1/4 tsk. groft salt
friskkværnet peber
8 skiver røget hellefisk
salatblade, flere slags
8 dildkviste

Skræl jordskokkerne og skær dem i helt tynde skiver. Fordel skiverne i et ovnfast fad, pensl dem med smeltet smør og dæk fadet med staniol. Lad skiverne dampe midt i ovnen 1/2 time ved 150 grader og afkøl.

Til dressingen røres creme fraiche og fløde sammen. Tilsæt løg og smag den til. Lad dressingen stå koldt i en times tid, vend jordskokkerne i og smag det hele til.

Arranger hellefisk og jordskokkesalat på 6-8 tallerkener og servér med en lun flute til.

Noget om Mad