tirsdag

OSTEBOMBE TIL NYTÅR

Kold ostebombe, beklædt med pumpernickel er skøn som en lille for- eller mellemret, når nytårsmenuen serveres. Ostebomben er også dejlig, når vi trænger til lidt natmad efter klokken er slået tolv.

Den er hurtig at gå til og tilbringer så blot tiden koldt før den serveres, pyntet med karse og radiser.


OSTEBOMBE

100 g danablu
200 g parmesan eller samsøost
1/2 camenbert
2 æggeblommer
lidt salt
peber
paprika
5 blade husblas
2 1/2 dl piskefløde
skiver af pumpernickel

Ostene rives, gnides gennem en sigte og røres med æggeblommer og krydderier. Fløden piskes til skum og tilsættes sammen med den udblødte husblas, der er smeltet i lidt vand.
Det hele blandes forsigtigt og kommes i en rund, smurt form, beklædt med skiver af pumpernickel, skåret i ensartede stykker.

Bomben sættes koldt et par timer og serveres, pyntet med karse og radiser. Byd ekstra pumpernickel til.

GODT  NYTÅR

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS