Eskimoæbler med fyld af hindbær, makroner, mandler, cognac og flødeskum er en fantastisk juledessert, som også sagtens kan spises året rundt.
Der skal bruges store æbler og hindbærrene er frosne.
Opskrift : Ellis Tardini
ESKIMOÆBLER
6 store æbler
saft af en citron
150 g frosne hindbær
2 spsk. sukker
4 spsk. cognac
3 små makroner
1 dl mandler
2 1/2 dl piskefløde
Vask æblerne og tør dem. Skær et låg af og fjern kernehuset. Tag frugtkødet ud af æblerne, så der kun er en skal tilbage. Dryp dem indvendig med citronsaft. Skær frugtkødet i små terninger. Dryp det med resten af citronsaften og bland det med sukkeret, de optøede hindbær og cognac. Knus makronerne og smut og hak mandlerne. Vend makroner og mandler i æbleblandingen samt den stiftpiskede fløde.
Fyld æblerne og stil dem koldt en times tid. Sæt låget ved servering.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS