Skønne stegte æbler til den søde juletid, fyldt med mandelmasse og overtrukket med appelsin- eller citronsaft og sukker. Æblerne serveres varme med sukker og syltetøj.
Opskriften rækker til 4 personer
Opskrift : Kirsten Hüttemeier
STEGTE ÆBLER
4 - 6 æbler
mandelmasse
50 g smuttede mandler
2 spsk. sukker
1 - 2 spsk. rå æggehvide
saften af 1 citron eller appelsin
Æblerne vaskes og stikkes ud med en kernehusudstikker og i hullet fyldes marcipanmasse.
Mandlerne smuttes, hakkes ret fint og blandes sammen med sukkeret og æggehviden til en grødagtig marcipanmasse.
Æblerne sættes i et ildfast fad og kan evt. overhældes med saften af en appelsin eller citron samt lidt sukker. I stedet for saften kan tilsættes ganske lidt vand.
Æblerne steges i ovnen ved 180 grader i 15 - 20 minutter, indtil de er bløde.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS