tirsdag

BLÅBÆRMARENGS

Blåbærmarengs, bestående af en marengsbund dryppet med sherry eller portvin, blåbær og flødeskum, til sidst pyntet med hakkede mandler.

Marengsbunden købes færdig for nemheds skyld. Der fås udmærkede marengsbunde, bl.a hos bageren. Det gør det nem at montere og servere denne skønne blåbærmarengs for gæsterne.

Kilde : Fritze Juel

BLÅBÆRMARENGS

1/2 kg blåbær (evt. frosne, som tøes op)
2-4 spsk. florsukker
saft og reven skal af 1/2 appelsin

1 færdigkøbt marengsbund

1 1/2 spsk. sherry eller portvin
2 dl piskefløde
10-15 skoldede, smuttede og hakkede mandler

Skyl og pil bærrene (eller tø dem op) og lad dem dryppe godt af. Drys dem med sukker og appelsinskal og dryp med appelsinsaften. Lad det trække ca. 1 time.

Dryp marengsbunden med væden, der samler sig ved bærrene samt hedvinen. Fordel halvdelen af bærrene i marengsbunden. Bland resten af bærrene med den stiftpiskede fløde og bred den over. Drys med de hakkede mandler og servér desserten straks.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS