Til julefrokosten hører en god sennep, som vi rører selv efter Kirsten Hüttemeiers opskrift. Det er en fin sennep, som gøres yderligere forfinet, umiddelbart inden den sættes på bordet. Uden hele sennepskorn i.
Før flødeskum tilsættes kan denne sennep stå længe i køleskabet.
DEN GODE SENNEP
1 1/2 dl sennepspulver
1 spsk. hvedemel
1 1/2 dl kogende vand eller bouillon
lidt salt
1 1/2 spsk. eddike
4 spsk. sukker
lidt flødeskum
Sennepspulver og mel blandes i en skål, herover hældes det kogende vand eller bouillon. Rør godt og stil det lunt i 30 minutter. Rør i det af og til. Tilsæt eddike og sukker og under låg trækker det en uges tid i køleskabet.
Kan opbevares længe. Lide før servering blandes 2 spsk. flødeskum i og den gode sennep kan yderligere stå i nogle dage.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS