Limfjords-muslinger á la Maud, består af kogte muslinger i sauce med champignons, charlotter og persille, kogt i smør, - fin forret og så skal den serveres med små ristede brødsnitter til.
Muslingerne renses godt med en børste og skylles i koldt vand flere gange. De kommes i en gryde med et par løg, salt, lidt eddike og så meget vand, at det dækker bunden af gryden.
LIMFJORDS-MUSLINGER Á LA MAUDE
5 dusin muslinger
et par løg
salt
lidt eddike
vand, der dækker bunden af gryden
sauce
hakkede champignons
chalotteløg
persille
smør
mel
suppe fra muslingerne
1 stort glas æblevin
Rens muslingerne godt og kog dem i en gryde med et par løg, salt, lidt eddike og vand så det dækker grydens bund. Læg tætsluttende låg på og kog muslingerne i ca. 5 minutter til skallerne åbner sig. Tag muslingerne ud af skallen og befri dem for skægget.
Hakkede champignons, chalotter og persille koges i smør, heri kommes mel og jævningen fortyndes med suppen fra de kogte muslinger, tilsat 1 stort glas æblevin. Saucen sies, muslingerne varmes i saucen og der rettes an på et rundt fad sammen med ristede snitter af brød.
VELBEKOMME
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS