Julemaden får en skøn og julekrydret smag, når de får et drys af denne dejlige, krydrede julesalt, med kardemomme, kanel, laurbær, stjerneanis, allehånde, koriander, fennikel, nelliker og appelsin.
Kilde : Alt for Damerne
KRYDRET JULESALT
6 kardemommekapsler
1/2 kanelstang, brækket i småstykker
1 laurbærblad
1/4 stjerne anis
1/2 tsk. sort peber
1/4 tsk. allehånde
1/2 tsk. korianderfrø
1 tsk. fennikelfrø
6 nelliker
1/2 appelsin, revet skal heraf
1/2 dl atlanterhavssalt
Stød kardemommekapslerne i en morter og fjern skalddelene. Kom resten af krydderierne, kanel, laurbær, stjerne anis, sort peber, allehånde, korianderfrø, fennikelfrø og nelliker i morteren og stød det hele godt sammen. Til sidst tilsættes saltet, der stødes lidt med det øvrige.
Læg bagepapir på en bakke eller plade og fordel saltblandingen herpå. Saltet sættes til tørre et sted i huset et par dage eller det kan tørre i ovnen ved 50 grader med lågen på klem til det er tørt.
Julesaltet kommes på glas.
En rigtig god værtindegave for øvrigt.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS