En pragtfuld og julet cheesecake med chokoladefyld, sigtet med flomelis er fantastisk på julens dessert- og ostebord.
Opskrift : Kulør
CHEESECAKE MED CHOKOLADEFYLD
bund
200 g smør
2 1/2 dl sukker
1 tsk. vaniljesukker
3 dl hvedemel
1 dl kakaopulver
smør til formen
fyld
200 g god mørk chokolade
300 g friskost
3 æg
1/2 dl sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 dl piskefløde
2 spsk. kold espressokaffe eller stærktbrygget kaffe
1/2 spsk. kakao
Kør smør, sukker, vaniljesukker, hvedemel og kakao i blenderen til en tyk og jævn dej.
Læg bagepapir i bunden af en springform på 24 cm i diameter og smør kanterne. Hæld dejen i formen og glat overfladen.
Stil formen i køleskabet. Sæt ovnen på 175 grader. Hak chokoladen og smelt den i microovnen ved lav effekt. Rør af og til i den, ¨så den ikke brænder på. Bland friskost, æg, sukker og vaniljesukker sammen. Tilsæt den smeltede chokolade, fløde og kaffe og kør det til en jævn masse.
Tag formen ud af køleskabet og hæld fyldet i.
Bag kagen midt i ovnen i ca. 55 minutter. Tag kagen ud og lad den køle af. Sæt den i køleskabet og lad den stå mindst et par timer.
Kagen serveres, overdrysset med flormelis gennem en si.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS