søndag

YORKSHIREPUDDING

Traditionel engelsk yorkshirepudding kan bages i portionsforme eller den kan bages i en bradepande. Bages portionsvis, reduceres bagetiden noget. Yorkshirepudding serveres til forskellige former for steg i stedet for kartofler.

YORKSHIREPUDDING

1 æg
2 1/2 dl mælk
115 g mel
2 spsk. fedt
1/2 tsk. salt
1 spsk. koldt vand
fedtstof til formen

Sigt melet ned i et bagefad og lav en fordybning i midten. Pisk ægget sammen med halvdelen af mælken, hæld det ned i fordybningen og pisk det godt igennem sammen med melet. Tilsæt mælken under stadig piskning. Lad dejen hvile 1 time. Tilsæt 1 spsk. koldt vand, smelt fedtstoffet varmt og pisk det ind i dejen, straks inden den fyldes i et smurt, ovnfast fad.
Bages i ovnen ved 175-190 grader i 15-18 minutter og sæt varmen op til 250 grader. Tag buddingen ud af ovnen, når den er smukt gylden og servér den straks.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS