Kogt torsk med sennepssovs er for mange danskere traditionel nytårsmad, serveret med faste hvide pillekartofler, sennepssovs, smeltet smør, revet peberrod og hakkede, hårdkogte æg.
Opskrift : Frøken Jensen
KOGT TORSK MED SENNEPSSOVS
4 portioner
Ca. 1 1/2 kg torsk
2 L vand
2-3 spsk. salt
5-6 hele peberkorn
1 dl. eddike
Rens og skær torsken i tykke skiver på ca. 5 cm tykkelse.Fisken lægges i kogende vand,tilsat salt,peberkorn og eddike.Bringes i kog,hvorefter gryden fjernes fra komfuret.Står og trækker under låg -10 minutter.
Ta fisken op og skum.Hold fisken varm under et klæde.
SENNEPSSOVS
Fiskesuppe
Fiskesennep oprørt
Lav en hvid opbagning af mgr. og mel.Spæd med fiskesuppen til passende konsistens.
Smag til med den oprørte fiskesennep,salt og lidt sukker.
Servér torsken straks den er kogt på et stort fad med et rent viskestykke under sammen med hvide kartofler, sennepssovs, smeltet smør, revet peberrod og evt. hakkede, hårdkogte æg.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS