En lækker julekage af chokolade, glaseret med kaffeglasur og drysset med kokosmel skal nok få julelysene frem i øjnene på de fleste.
Den skønne kage er bagt i bradepanden og skåret ud i kvadrater efterfølgende. Der bliver ca. 35 stykker.
Opskrift : Kulør
JULENS KÆRLIGHEDSMUMS
dej
300 g smør
4 æg
6 dl sukker
9 dl hvedemel
5 tsk. bagepulver
4 tsk. vaniljesukker
4 spsk. kakao
3 dl mælk
glasur
125 g smør
8 spsk. kold kaffe
7 dl flormelis
1 spsk. kakao
4 tsk. vaniljesukker
pynt
3-4 spsk. kokosmel
Sæt ovnen på 175 grader. Smelt smørret. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Bland alle de tørre ingredienser og rør dem i æggesnapsen sammen med det smeltede smør. Hæld mælken i og rør det hele til en jævn dej.
Hæld dejen i bradepande på 30 x 40 cm, beklædt med bagepapir.
Bages midt i ovnen i 30-35 minutter.
Tag kagen ud og lad den køle af.
Til glasuren smeltes smørret og kaffen røres i. Lad blandingen køle af og rør derefter flormelis, kakao og vaniljesukker i. Rør til glasuren er helt jævn og fordel den over kagen med en paletkniv. Strø kokosmel over.
Når chokoladen er stivnet, er kagen færdig og kan skæres i firkanter.
Servér et fad kærlighedsmums til en glad kop julekaffe.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS