Gratinerede østers og ristet toast er en dejlig forret nytårsaften. Gratinerede østers serveres på tallerkener og pyntes med frisk kørvel. Hertil ristet toast.
Portionen rækker til 4 personer.
Opskrift : Karolines Køkken
GRATINEREDE ØSTERS OG RISTET TOAST
12 friske østers
4 spsk. cremefraiche 38 %
1 lille finthakket fed hvidløg
2 spsk. revet ost
friskkværnet peber
1 spsk. rasp
ristet toast
3 skiver sandwichbrød uden skorpe
pynt
frisk kørvel
Luk de 12 østers op med en østerskniv. Pas på, der ikke kommer skal med. I så fald må de skylles.
Lugt til dem og kassér, hvis der er dårlige imellem.
Vandet hældes fra østersne, der stilles i en bradepande. For at stabilisere kan der hældes groft salt i bradepanden.
Læg 1 tsk. cremefraiche på hver østers og fordel herpå hvidløg, revet ost, peber og til sidst rasp. Grill dem i ovnen på næstnederste rille.
Hver skive sandwichbrød skæres i 4 trekanter og de ristes gyldne på en brødrister. Eller de kan grilles i ovnen, når de gratinerede østers er færdige.
Servér de lune østers på tallerkener og pynt med frisk kørvel. Hertil de ristede brødtrekanter.
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS