onsdag

GRATINEREDE ØSTERS OG RISTET TOAST

Gratinerede østers og ristet toast er en dejlig forret nytårsaften. Gratinerede østers serveres på tallerkener og pyntes med frisk kørvel. Hertil ristet toast.

Portionen rækker til 4 personer.

Opskrift : Karolines Køkken

GRATINEREDE ØSTERS OG RISTET TOAST

12 friske østers
4 spsk. cremefraiche 38 %
1 lille finthakket fed hvidløg
2 spsk. revet ost
friskkværnet peber
1 spsk. rasp

ristet toast

3 skiver sandwichbrød uden skorpe

pynt

frisk kørvel

Luk de 12 østers op med en østerskniv. Pas på, der ikke kommer skal med. I så fald må de skylles.
Lugt til dem og kassér, hvis der er dårlige imellem.

Vandet hældes fra østersne, der stilles i en bradepande. For at stabilisere kan der hældes groft salt i bradepanden.
Læg 1 tsk. cremefraiche på hver østers og fordel herpå hvidløg, revet ost, peber og til sidst rasp. Grill dem i ovnen på næstnederste rille.

Hver skive sandwichbrød skæres i 4 trekanter og de ristes gyldne på en brødrister. Eller de kan grilles i ovnen, når de gratinerede østers er færdige.

Servér de lune østers på tallerkener og pynt med frisk kørvel. Hertil de ristede brødtrekanter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS